Om oss

Vilka är vi?

World War Era grundades i Stockholm redan 2011 av tre historieintresserade herrar; Johan, Patric och Gustaf. Senare fick vi förstärkning från Norrland genom Nils, som snabbt blev en integral del i vårt lilla men entusiastiska team. Tillsammans siktar vi på att ge liv till historien - genom att erbjuda unika tryck i form av vintageposters, alla digitalt restaurerade och tryckta i våra egna lokaler!

Från vänster; Johan, Patric, Gustaf, Nils.

Vår vision

Vi anser att historiska tryck och vintageaffischer kan berätta otroligt mycket om den tid då de trycktes, och ge en unik inblick i deras samtid. Oavsett om det är en brittisk andra världskrigsposter avsedd att höja moralen hos befolkningen eller en svensk valaffisch av nej-sidan från folkomröstning om rusdrycksförbud 1922, så berättar varje affisch sin egna unika historia.

Historia ska inte inskränkas till dammiga böcker eller obskyra, nattsända dokumentärer. Det är något som påverkar oss på en daglig basis, och som det gamla ordspråket säger; "för att förstå nutiden, måste du känna till historien". 

Att ge historien liv på väggarna i ditt hem är något vi brinner för. Inte enbart för att historia är något vi älskar, men också då vi anser att posters kan vara så mycket mer än svartvita tavlor med menlösa citat, diffusa bilder på gråtonade landskap eller trötta skolaffischer på växter. 

Våra affischer är färgstarka och karaktärsstarka. De väcker nyfikenhet och ger ditt hem karaktär. De är konversationsstartare. De får dig och dina gäster att tänka. Men framförallt ger de en inblick i historien. Ett fönster till en svunnen tid.

Ditt hem förtjänar bättre.

Välkommen till World War Era - en unik butik med unika vintagetryck. Om du gillar historia i allmänhet och våra tryck i synnerhet, följ oss gärna på instagram.

Hur vi arbetar - produktion och frakt!

Innan vi lägger upp en ny poster till försäljning, går vi igenom affischen ordentligt. Skador, missfärgningar, revor mm retuscherar vi bort i en långsam, mödosam process. Resultatet gör dock mödan värt - affischen blir som ny, redo att tryckas i högsta kvalité! Nedan ser du ett exempel på före och efter:

Före:

Japan_Navy_Poster_Before

Efter:

Japan_Navy_Poster_After

Före:

Vintage flygplans poster

Efter:

Flygplans poster malmen restaurerad


Vi trycker och beskär med den senaste utrustningen från Canon och Rotatrim - två att de främsta tillverkarna inom respektive område. All posters trycks på Hahnemühle 210 gram matte - ett högkvalitativt, matt papper som ger fantastisk färgåtergivning och oslagbar detaljrikedom, tillsammans med en kvalitétskänsla utöver det vanliga.

Samtliga ordrar skickas i kraftiga papprör för bästa skydd av din affisch.

Vi använder oss av PostNord för frakt - du får ett sändningsnummer när din order är på väg och ett SMS eller mail när du kan hämta din nya poster på det lokala postombudet. Normalt tar det bara 1-2 vardagar för PostNord att leverera!